Fred ontkent dopinggebruik na positieve contra-expertise

Ger
1 augustus 2015, 09:03

De Braziliaan Fred ontkent dat hij doping heeft gebruikt. De nationale voetbalbond maakte vrijdag bekend dat de 22-jarige middenvelder van Shaktar Donetsk ook bij de contra-expertise positief is bevonden. Hij moet rekening houden met een schorsing.

Fred werd in juni betrapt tijdens de Copa América, het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Hij werd positief bevonden op hydrochloorthiazide, een vochtafdrijvend middel dat wordt voorgeschreven bij onder meer hoge bloeddruk en nierproblemen. "Ik heb nog nooit enig verboden middel gebruikt. Ik geloof in mijn onschuld en ik ga dat bewijzen aan de autoriteiten. Ik heb een schone carrière", aldus Fred in een reactie.

De international krijgt steun van de Braziliaanse bond, die benadrukt dat hydrochloorthiazide niet op de lijst verboden producten stond die de organisatie van het toernooi ter hand was gesteld. Fred kwam deze week met Shaktar in actie in de derde voorronde van de Champions League tegen Fenerbahçe (0-0). De Turkse club heeft daartegen officieel protest aangetekend bij de UEFA.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen