Saymak mist volledige seizoen wegens knieblessure

1 augustus 2015, 18:10   Bijgewerkt: 1 augustus 2015, 22:24

PEC Zwolle heeft een week voor de start van de competitie een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. Uit een MRI-scan is gebleken dat Mustafa Saymak zijn kruisband heeft afgescheurd, waardoor hij dit seizoen niet in actie kan komen. Dat heeft een woordvoerder van de houder van de Johan Cruijff Schaal bevestigd tegenover Voetbal International.

Saymak verdraaide afgelopen donderdag op de training zijn knie en coach Ron Jans hield er toen al rekening mee de middenvelder een tijdje kwijt te zijn. "Het was al smalletjes en dat is ons grootste gevaar, want eigenlijk mag er niemand geblesseerd raken. Maar dat gebeurt in het voetbal en altijd op de verkeerde momenten. En dat geldt voor deze blessure ook", zei de oefenmeester bij RTV Oost.

Aan het oefenduel met VVV Venlo (2-1 winst) hielden zaterdag nog eens vier spelers van PEC Zwolle pijntjes over. Rick Dekker liep een lichte hersenschudding op, Ben Rienstra raakte geblesseerd aan de pink, Ajacied-huurling Queensy Menig viel uit met een enkelblessure, terwijl ook stagiair Bart Schenkeveld het einde van de partij niet haalde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen