Zeldzame misser Guardado: "Lag aan de druk, zei hij"

2 augustus 2015, 21:13

De strijd om de Johan Cruijff Schaal was al lang en breed beslist toen PSV een strafschop kreeg. Andrés Guardado mocht in de slotminuut aanleggen voor 4-0 en dat leek een zekerheidje, want de Mexicaan ontpopte zich deze zomer bij de nationale ploeg van Mexico tot een ijskoude afmaker vanaf elf meter. Ditmaal ging het echter mis voor de middenvelder, die vlak daarvoor als invaller in de ploeg gekomen was.

Op de Gold Cup scoorde Guardado zes keer, waarvan driemaal vanaf elf meter. Dat deed hij telkens op momenten dat de druk enorm was: in de 124ste minuut van de kwartfinale tegen Costa Rica (1-0) en in de negentigste en 105e minuut van de halve finale tegen Panama (2-1). Telkens bleek Guardado over stalen zenuwen te beschikken, maar uitgerekend in de slotfase van de Johan Cruijff Schaal ging het dus mis.

"Het lag aan de druk, zei hij", zegt Davy Pröpper, teamgenoot van Guardado, over de gemiste penalty van de Mexicaan. "Op de Gold Cup schoot hij ze er makkelijk in. Nu was de druk minder, daardoor ging het volgens hem mis", lacht hij. Mocht PSV ervoor kiezen om Guardado nu onderaan de lijst met mogelijke penaltynemers te zetten, wil Pröpper best de volgende strafschop nemen. "Ja hoor. Geen probleem", glundert hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen