Roda JC wil stunten met komst Australisch international

3 augustus 2015, 08:32

Roda JC hoopt een fraaie slag te kunnen slaan op de transfermarkt. De Kerkraadse club, afgelopen seizoen via de play-offs gepromoveerd naar de Eredivisie, heeft haar pijlen gericht op Tomi Juric. De 24-jarige Australiër van Kroatische afkomst kan zijn club Western Sydney Wanderers op transfervrije basis verlaten en Roda JC hoopt hem dus aan boord te kunnen halen.

Juric is international van Australië en speelt sinds 2013 voor Western Sydney Wanderers. "Het klopt dat wij in gesprek zijn met Juric", bevestigt RvC-lid Hessel Meijer tegenover het regionale medium 1Limburg. "Echter, van een akkoord is nog geen sprake. Dat hij voor ons de eerste keus is in de voorhoede kan ik beamen."

Omdat Roda JC tot de financieel zorgwekkende categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB behoort, moet elke uitgave van meer dan 50.000 euro verantwoord worden. Bovendien moeten niet-EU-spelers als Juric een minimumsalaris van 400.000 euro verdienen. "Dan moet je er als club een project van maken om zijn komst mogelijk te maken. Daar zijn we in geslaagd", aldus Meijer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen