Verdachte Van Essen scoort: "Ongekende blijheid"

12 augustus 2015, 14:41

Kevin van Essen had maandag eindelijk weer reden voor een feestje. De 25-jarige middenvelder hielp Telstar in de eerste wedstrijd van het seizoen met een laat doelpunt aan een punt tegen RKC Waalwijk (1-1). Van Essen wordt verdacht van dopinggebruik; hij testte op 8 mei na het duel met Helmond Sport positief op furosemide. Dat is een plaspil die gebruikt kan worden om dopinggebruik te maskeren.

"Om eerlijk te zijn heb ik sinds het dopingvoorval nog geen moment rust gehad. Vooral mentaal gezien heb ik het heel zwaar. Hoewel er zich in mijn leven momenteel van alles afspeelt, voelde ik mezelf meteen weer een sportman toen ik het veld betrad", aldus Van Essen tegen De Telegraaf.

Er loopt een onderzoek tegen Van Essen, maar zolang de KNVB geen uitspraak heeft gedaan, blijft hij speelgerechtigd. Telstar heeft alle vertrouwen in de middenvelder. "Er was maar één manier waarop ik de club kon terugbetalen: met een belangrijk doelpunt. Als dat dan ook nog lukt, resulteert dat in ongekende blijheid. Dit was echt heel speciaal. Zelf mag ik er helaas niets over zeggen. Maar ik kan vertellen dat ik iedereen binnen de club ongelooflijk dankbaar ben. Het is hartverwarmend dat ze massaal achter me blijven staan. Dat doet echt wat met me", besluit Van Essen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen