Groningen krijgt Twente in eigen huis niet op de knieën

12 augustus 2015, 20:31

FC Groningen en FC Twente zijn de competitie begonnen met een gelijkspel. De Groningers waren de gehele wedstrijd beter, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel in het eigen Euroborg tegen Twente: 1-1. Renato Tapia en Michael de Leeuw zorgden voor de doelpunten.

Voor FC Twente moet dit het seizoen worden van de wederopstanding. De Tukkers verkeren sinds vorig jaar een financieel zwaar weer. Daarnaast werd de ploeg, mede door zes aftrekpunten als gevolg van de financiële malaise, slechts tiende. Vervolgens vertrok er een klein peloton aan spelers en was er stevige kritiek op Alfred Schreuder. De trainer bleef en vol frisse moed begon FC Twente woensdagavond aan het nieuwe seizoen, tegen FC Groningen.

Voor de bekerwinnaar verliep de zomer heel wat rustiger. Al zijn er wel wat transferperikelen rond Eric Botteghin. Hij gaat naar alle waarschijnlijkheid naar Feyenoord, maar stond vandaag (woensdag) nog gewoon in de basis bij de Groningers. En met de Braziliaan in de basis kwam de thuisploeg goed uit de startblokken.

Bryan Linssen was de eerste die een kans kreeg. Zijn schot werd geblokt en later kreeg ook Jarchinio Antonia een grote mogelijkheid om 1-0 te maken. De vleugelspits kwam na een mooie pass van Simon Tibbling vrij voor Nick Marsman, maar schoot zwak in. Er viel uiteindelijk wel een doelpunt, maar dan aan de andere kant. Vlak voor rust kopte Tapia zijn ploeg op aangeven van Hakim Ziyech, tegen de verhouding in, naar 1-0.

Na rust ging FC Groningen door met haar dominante spelwijze. Al bleek kansen creëren moeilijk voor de ploeg van Erwin van de Looi. Twente zakte in en dacht met die speelwijze de zege te stelen. FC Groningen ging steeds meer aandringen en zette een slotoffensief in met nieuwe aanvallende krachten als Danny Hoesen en Mimoun Mahi. Uiteindelijk was het De Leeuw die de ban brak en op aangeven van Hoesen de bevrijdende 1-1 maakte. Verder kwam Groningen niet en dus moest het genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel op de eerste speelronde van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen