Cambuur pakt uniek punt in Zwolle na knappe comeback

12 augustus 2015, 21:58

PEC Zwolle en SC Cambuur hebben allebei het eerste puntje van het seizoen in de tas. In het IJsseldeltastadion leek de thuisploeg bij een 2-0 voorsprong op de overwinning af te stevenen, maar de bezoekers namen na een knappe comeback alsnog een punt mee naar Friesland: 2-2. Het was de eerste keer in de historie van de Eredivisie dat Cambuur niet met lege handen stond in Zwolle. Voor Zwolle vonden Dirk Marcellis en Sheraldo Becker het net. Erik Bakker en Sjoerd Overgoor scoorden voor de bezoekers.

Ron Jans zag in de zomer een hoop sterkhouders van vorig seizoen verkassen naar een andere club. Vanavond liet Zwolle zien dat het uitstekend heeft ingekocht want de zomeraanwinsten lieten zich direct gelden. De behendige Queensy Menig was met zijn snelheid een plaag voor de Friese defensie. De Ajax-huurling bekroonde zijn debuut bijna met een doelpunt maar hij trof vlak na rust slechts de buitenkant van de paal.

De voorsprong van Zwolle was enigszins tegen de verhouding in. Het was met name Cambuur dat in het eerste half uur gevaarlijk was. Xander Houtkoop en Sander van de Streek vonden echter allebei Kevin Begois op hun weg. Drie minuten na de openingstreffer kregen de bezoekers direct nog een klap te verwerken. Becker kreeg van even buiten de zestien de kans om uit te halen en de aanvaller deed dat voortreffelijk. Daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-0.

De thuisploeg leek even de kluts kwijt en na een mooie combinatie met Bakker bracht nieuweling Overgoor Cambuur vijf minuten later langszij. Invaller Valmir Berisha had in blessuretijd de comeback zelfs compleet kunnen maken voor de Friese ploeg. Maar de Zweedse aanvaller stuitte op Begois waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Dat was gezien het spelbeeld volledig terecht.