Schreuder is eerlijk: "Punt dik verdiend voor Groningen"

12 augustus 2015, 21:55

FC Twente kon in de eerste speelronde van de Eredivisie bijna drie punten bijschrijven. De Tukkers stonden tien minuten voor tijd nog met 0-1 voor bij FC Groningen. Michael de Leeuw zorgde echter vlak voor tijd voor evenwichtsherstel in Euroborg: 1-1. Twente-coach Alfred Schreuder vond het wel verdiend dat de thuisploeg nog langszij kwam.

"We spelen hier 1-1, tegen een FC Groningen dat uitstekend voetbal speelt", zegt Schreuder na afloop van het gelijkspel op de website van zijn werkgever. "Na afloop mag je zeggen dat we goed zijn weggekomen met een gelijkspel. Maar ik had in de tweede helft ook het idee dat we zouden kunnen winnen, echter dat zou wel teveel geweest zijn. De organisatie stond goed en na rust krijgen we een goal tegen door een fout van ons. Eerlijk is eerlijk, het punt was dik verdiend voor Groningen", realiseert de trainer van Twente zich.

Schreuder was tevreden over aanwinsten Bruno Uvini Bortolanca en Giorgos Katsikas. "Groningen heeft meer kansen gehad, maar het nieuwe centrale duo van ons heeft het verdedigend prima gedaan. Defensief hebben we heel goed de momenten geneutraliseerd. Als je kijkt naar het team wat er vandaag stond, ben ik tevreden. In balbezit moet het beter en we weten dat we daar aan moeten werken. Wanneer je kijkt naar wat er nog bijkomt, geeft dat zeker vertrouwen. Er waren momenten dat Groningen aandrong en het voor ons overleven was, qua mentaliteit heeft de ploeg het goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen