De Jong: "Je moet reëel zijn en blij zijn met een punt"

12 augustus 2015, 23:25

Vanuit een schier onmogelijke positie, een 2-0 achterstand na zeventig minuten spelen, wist SC Cambuur nog een punt uit het vuur te slepen in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. De Leeuwarders herstelden het evenwicht in de laatste twintig minuten door treffers van Erik Bakker en Sjoerd Overgoor. Dit tot tevredenheid van coach Henk de Jong.

De wedstrijd schommelde een beetje en weer en daarom vindt De Jong de uitslag wel representatief voor het spelverloop. "De uitslag is terecht, en waar het in de eerste helft 3-0 kon worden, kon het ook gewoon 2-3 worden. Maar je moet heel reëel zijn en blij zijn met een punt", zegt de trainer van Cambuur tegen de NOS. Hij prijst de mentaliteit van zijn spelers. "Ze waren fanatiek in de rust. Ik heb ook wel eens dooie vogeltjes, maar dat was nu niet het geval. De jongens wisten gewoon dat we een punt konden pakken."

De knop moet nu snel om bij Cambuur, omdat Feyenoord komende zondag langskomt in Leeuwarden. "Dat wordt mooi. Feyenoord heeft ook nieuwe spelers, moet ook opnieuw beginnen, dat is weer een heel andere wedstrijd. Maar de competitie is weer begonnen, heerlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen