Wenger: "Vieira was in Amsterdam om te tekenen bij Ajax"

14 augustus 2015, 11:23

Vandaag precies negentien jaar geleden, op 14 augustus 1996, tekende Patrick Vieira bij Arsenal. Het zou één van de beste aankopen uit de clubhistorie blijken te zijn, want de Franse middenvelder bleef negen seizoenen en won met Arsenal onder meer drie landstitels en vier FA Cups. Toch scheelde het bijzonder weinig of Vieira had niet in Londen, maar in Amsterdam gespeeld. Manager Arsene Wenger legt uit.

Wenger kende Vieira goed, want in zijn periode bij Cannes speelde de middenvelder tegen AS Monaco. Die ploeg stond toen onder leiding van Wenger. "Ik denk dat hij me vertrouwde toen ik hem opbelde om naar Arsenal te komen", zegt Wenger op de clubsite. "Hij was op dat moment in Amsterdam, om te tekenen bij Ajax."

Door het telefoontje van Wenger kon Ajax fluiten naar de komst van de fysiek sterke middenvelder. "Ik kende zijn zaakwaarnemers en zei tegen Patrick dat hij niet moest tekenen bij Ajax. 'Please, stop. Come to Arsenal'. Ze waren op dat moment bij een hotel en stonden op het punt om naar het hoofdkwartier van Ajax te gaan. Ik kon dat net voorkomen en de volgende ochtend stapten ze in het vliegtuig van Amsterdam naar Londen."

Wenger weet dat hij veel te danken heeft aan Vieira. "Mijn hele geschiedenis had anders kunnen zijn als ik hem niet overtuigd had om naar Arsenal te komen. Dat is het toeval en het geluk in het leven. Je moet soms het geluk hebben dat je precies op het juiste moment iets doet", glimlacht de inmiddels 65-jarige coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen