Barça blijft hopen na 4-0 verlies: "We zijn nog niet dood"

15 augustus 2015, 09:47

FC Barcelona kreeg vrijdagavond een ongekende draai om de oren. In de heenwedstrijd om de Spaanse Supercup verloor de regerend Champions League-houder met maar liefst 4-0 van Athletic de Bilbao. Hierdoor lijkt de return in Camp Nou een formaliteit te zijn, maar coach Luis Enrique denkt daar anders over.

Na de zeperd in San Mamés toonde Luis Enrique, die met zijn club al vier hoofdprijzen pakte in 2015, zich strijdbaar. "Natuurlijk ben ik niet blij met de fouten die we gemaakt hebben en de hoeveelheid tegengoals. Daar moeten we van leren. Voetbal is een spel van fouten", aldus de voormalig international. Barça speelde in Bilbao zonder onder meer Andrés Iniesta en Gerard Piqué, de twee kregen rust van de coach. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor de wijzigingen in de basisformatie, dit leek me het beste na amper drie dagen rust", verwijst hij naar de wedstrijd om de Europese Supercup, afgelopen dinsdag in Georgië. "Ik heb het volste vertrouwen in de spelers die ik opgesteld had en zou een volgende keer hetzelfde doen."

"Het heeft geen zin om naar excuses te zoeken", vervolgt de coach van Barça. "We moeten onszelf verbeteren. De uitslag kan niet veranderd worden, maar maandag tijdens de return zal de sfeer in ons voordeel zijn. Voor onze fans gaan we proberen om te boel alsnog te keren. We hebben een vroeg doelpunt nodig."

Ook Javier Mascherano heeft nog vertrouwen. "Ja, we hebben verloren. Maar niets is nog beslist. We hebben de afgelopen jaren veel wedstrijden met een ruim verschil gewonnen. Het wordt moeilijk tegen deze sterke tegenstander, maar we gaan alles geven in Barcelona. We zijn nog niet dood, we kunnen terugslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen