Aanvallende wissel levert AZ punt op tegen Excelsior

15 augustus 2015, 22:37

AZ-trainer John van den Brom heeft zijn beslissing om zaterdagavond na een uur al aanvallend te wisselen goed zien uitpakken. Bij een 2-1 achterstand tegen Excelsior in de tweede speelronde besloot de coach twee aanvallers bij in het veld te sturen. Uitgerekend één van die aanvallers tekende voor de 2-2 en zorgde daarmee voor het eerste punt van AZ van dit seizoen. Excelsior liet zien op dezelfde weg als vorig seizoen door te gaan.

Het doelpunt zorgde er echter even voor dat Excelsior dacht aanvallend meer te kunnen brengen. Daardoor liepen ze in het mes bij een counter van de bezoekers, dat vooral in het eerste kwartier op de tegenaanval speelde. Markus Henriksen promoveerde een lage voorzet van Guus Hupperts tot de gelijkmaker. De middenvelder had vervolgens zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar zag zijn inzet op de doellijn gekeerd. Toch kwam de thuisploeg voor rust weer op voorsprong. Tom van Weert prikte van dichtbij de bal binnen na een goede kopbal van Sander Fischer. Het was goed te zien dat Excelsior had geleerd van de tegentreffer. Want nu liet het zich wel terugzakken en stonden de linies korter op elkaar. Daardoor was het voor AZ erg lastig om aanvallend wat te forceren.

Die dubbele wissel leek negatief uit te vallen toen Jordan Botaka alleen richting de AZ-doelman ging. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot desondanks over. Vervolgens pakte de wissel uit in het voordeel van AZ, aangezien invaller Robert Mühren aan de andere kant wel trefzeker was en voor de gelijkmaker tekende. Daarna was de controle volledig in handen van AZ. Desondanks staan zowel de Alkmaarders als Excelsior na twee speelronden nog zonder overwinning. AZ en Excelsior hebben dankzij de 2-2 wel hun eerste punt bijgeschreven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen