De Boer: "Ze lijken het steeds beter te begrijpen"

15 augustus 2015, 23:02

In de derde voorronde van de Champions League kreeg Ajax een flinke mokerslag te verwerken, toen Rapid Wien over twee duels de baas was. De uitschakeling dreunde flink na in Amsterdam, maar de Ajacieden hebben hun rug gerecht en zijn de Eredivisie uitstekend begonnen. Vorige week werd AZ in Alkmaar met 0-3 verslagen, dit keer werd Willem II met dezelfde cijfers naar huis gestuurd.

"Een degelijke overwinning", zo noemt coach Frank de Boer de 3-0 overwinning op Willem II in gesprek met de NOS. "Het was misschien niet de beste wedstrijd, anderzijds hebben we weinig weggegeven", aldus de oud-international, die progressie ziet bij zijn ploeg. "Ik heb het idee dat de mindset er nu wel in zit. Ze lijken steeds beter te begrijpen wat er gevraagd wordt op bepaalde momenten."

De prestatie van Ajax geeft vertrouwen voor de Europa League-wedstrijd van volgende week. De Boer lijkt dan ook vast te houden aan dezelfde basisopstelling. "De kans dat we aankomende donderdag tegen Jablonec met dezelfde opstelling spelen, is vrij groot", stelt hij.

Anwar El Ghazi was, net als vorige week, de grote man bij Ajax. Hij maakte beide keren twee doelpunten en staat dus op al op vier. "Anwar is een type speler dat heel graag doelpunten wil maken. Hij heeft de kwaliteit dat hij zonder heel goed te spelen, toch kan scoren. Die kwaliteit gebruikt hij heel goed. Als hij elke wedstrijd twee keer scoort, ben ik tevreden", knipoogt De Boer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen