El Ghazi knipoogt: "Heb ik nu wél goed gejuicht?"

16 augustus 2015, 11:45

Evenals een week geleden tegen AZ was Anwar el Ghazi tegen Willem II de grote man bij Ajax. De aanvaller zat lange tijd niet eens goed in de wedstrijd, maar had na negentig minuten wel twee van de drie Amsterdamse goals achter zijn naam staan. In totaal heeft hij er, na twee duels, nu al vier gemaakt in de Eredivisie.

In een opperbest humeur stond El Ghazi na de wedstrijd de media te woord. "Heb ik nu wél op de goede manier gejuicht?", vroeg hij met een knipoog aan de NOS, verwijzend op de kritiek die hij kreeg na vorige week. Toen vierde hij zijn eerste goal tegen AZ met een vinger voor zijn mond. Ongepast, vonden velen. El Ghazi trok het zich aan en liet gebaartjes tegen Willem II achterwege. En omdat hij er wederom twee maakte, is hij nu topscorer van de Eredivisie. "Maar dit gemiddelde hou ik niet vol hoor. Het houdt een keer op hè", lacht hij.

"Ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team", zegt El Ghazi, vorig seizoen goed voor negen goals, over zijn plotselinge rol als doelpuntenmaker. "Dat kan ook door niet te scoren. Ik zit op dit moment heerlijk in mijn vel en hoop dit nog lang vast te houden. Maar het zou ook kunnen dat ik nu vijf duels niet meer scoor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen