"Kazim met zijn maniertjes groot gevaar voor Feyenoord"

17 augustus 2015, 09:36

Willem van Hanegem liet eerder al eens weten dat hij niet altijd gediend is van het gedrag van Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards en het clubicoon heeft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad wederom weinig positieve woorden over voor de Turkse international. Dit naar aanleiding van diens gedrag na zijn wissel in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-2 winst), toen hij uit woede een kratje bidons omver schopte in de dug-out.

Van Hanegem noemt Kazim-Richards een 'groot gevaar'. "Met zijn maniertjes", schrijft De Kromme. "Natuurlijk hoeft hij niet blij te zijn als hij wordt gewisseld, maar hij moet wel normaal doen. Het was heel logisch dat hij eruit werd gehaald, niet omdat hij één grote kans miste, maar omdat Feyenoord Kramer niet voor niets heeft gekocht. Als trainer moet je uitkijken dat Kazim de sfeer niet verpest. Vaak trekken andere jongens die ook reserve staan naar zo iemand toe en dat is een gevaarlijke situatie. Kazim moet duidelijk worden gemaakt wat zijn rol is en dat hij ook zó belangrijk kan zijn voor een team dat eindelijk weer eens het kampioenschap kan halen."

Als het aan Van Hanegem zou liggen, dan had Kazim-Richards geen vaste basisplaats meer. "Maar ik vraag me af of Kazim dat begrijpt of wil begrijpen. Zo niet, dan moet je hem nog snel proberen te verkopen. Die jongen ziet toch ook wel in dat hij geen geweldenaar is, hoop ik? Anders had hij niet bij Feyenoord gezeten", zegt het icoon van Feyenoord, die Michiel Kramer als invaller zag scoren. "Leuk om te zien dat Kramer, toen hij inviel, wat witter was dan normaal. Hij was nerveus. Zo hoort het ook. Het is prachtig voor die jongen dat hij meteen scoorde."

Los van bovenstaande situatie denkt Van Hanegem dat het een mooi seizoen kan worden voor Feyenoord. "De competitie is pas twee speelronden oud, maar toch denk ik nu al dat Feyenoord een goede kans op de titel maakt. Niet dat de ploeg zo bijzonder speelt, maar ik ben ook niet ondersteboven van PSV en Ajax. Die clubs heb ik inmiddels ook al drie keer of meer gezien. En het zal wel tussen die drie gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen