Kuipers fluit Ajax-beul Rapid Wien tegen Shaktar

17 augustus 2015, 11:08

Björn Kuipers is door de Europese voetbalbond UEFA aangewezen als scheidsrechter van het duel tussen Rapid Wien en Shaktar Donetsk in de play-offs van de Champions League. De arbiter uit Oldenzaal wordt tijdens de wedstrijd in Wenen geassisteerd door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Charl Schaap, Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn de officials.

Zodoende mag Kuipers zich ontfermen over de ploeg die Ajax uit de derde voorronde van de Champions League knikkerde. Rapid Wien hield Ajax na een 0-2 achterstand in Wenen op 2-2 en maakte het daarna in de Amsterdam Arena (2-3 winst) af. In 2013 stond Kuipers al eens aan de leiding bij een duel van Rapid. Toen was hij de leidsman bij het duel met Dynamo Kiev.

Het is de 92ste internationale aanstelling voor Kuipers, die voor de 34ste keer mag opdraven in de Champions League. De Nederlandse scheidsrechter zit in de elitegroep van de UEFA. De vorige CL-wedstrijd die hij mocht fluiten was Chelsea FC-Paris Saint Germain op 11 maart.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen