Van der Laan keert op huurbasis terug bij Cambuur

17 augustus 2015, 15:55

In de zoektocht naar defensieve versterking is SC Cambuur uitgekomen bij Martijn van der Laan, een oude bekende van de club. De centrale verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Groningen. Dat hebben de Leeuwarders via de officiële kanalen bevestigd. De speler bewandelt zodoende de omgekeerde weg van Etiënne Reijnen, die juist van Leeuwarden naar Groningen verkaste.

Van der Laan speelde, zeker na het aantrekken van Reijnen, geen rol van betekenis meer in Euroborg. Hij kwam niet meer in de plannen van trainer Erwin van de Looi voor en mag daarom naar Cambuur vertrekken. De club uit Leeuwarden vangt met de komst van de verdediger niet alleen de exit van Reijnen, maar ook de afwezigheid van de geblesseerde Vytautas Andriuskevicius en Marlon Pereira op.

De 27-jarige Van der Laan verdedigde tussen 2010 en 2014 al de clubkleuren van Cambuur, waarmee hij kampioen werd in de Jupiler League en vervolgens rechtstreeks lijfsbehoud in de Eredivisie wist te bewerkstelligen. De verdediger moet overigens nog wel medisch gekeurd worden in Leeuwarden. Vorig seizoen speelde hij, mede door een zware liesblessure, slechts in twaalf eredivisiewedstrijden mee bij Groningen.

Cambuur hoopt deze week naast Van der Laan nog één of twee versterkingen te verwelkomen, zo laat het weten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen