Jong Ajax faalt met grote namen: "Ren-je-rot-voetbal"

18 augustus 2015, 08:02   Bijgewerkt: 18 augustus 2015, 08:40

Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Yaya Sanogo en Viktor Fischer; het lijstje spelers met ervaring op de hoogste niveau bij Jong Ajax was maandag indrukwekkend. Maar ondanks het feit dat dit vijftal in de basis stond, wisten de Amsterdamse beloften in de Jupiler League niet te winnen van Helmond Sport.

Jong Ajax kwam op De Toekomst nog wel met 1-0 voor door een doelpunt van Robert Muric, maar na de pauze kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. "De uitslag was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld", moet coach Andries Ulderink toegeven op de clubsite. "Maar we mogen hier niet tevreden mee zijn. Van de ploeg die vandaag speelde, mag je in basisidee meer verwachten."

"Ik vind dat we als ploeg teveel hebben laten liggen", vervolgt Ulderink, die aanwinst Amin Younes na rust liet invallen. "Qua veldspel, maar ook bijvoorbeeld in de omschakeling. De eerste helft was een soort ren-je-rot-voetbal, al konden we toen nog wel druk vooruit ontwikkelen. De tweede helft lukte dat niet meer."

Een andere tegenvaller voor Ajax was dat Van Rhijn en Van der Hoorn geblesseerd uitvielen. "In totaal hadden zes of zeven jongens pijntjes", had Ulderink gezien. "Ik weet nog niet precies hoe het met ze is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen