Ulderink looft basisklant Tete: "Maakt nooit blinde tackles"

18 augustus 2015, 19:36

Kenny Tete is dit seizoen één van de nieuwe namen in de basiself van Ajax. De jonge rechtsback speelde Ricardo van Rhijn uit de basis en kan voorlopig niet meer stuk bij coach Frank de Boer. De snelle opmars van Tete komt voor Jong Ajax-coach Andries Ulderink niet als een verrassing.

Tete speelde vorig seizoen onder Ulderink in de Jupiler League. "Kenny heeft van nature een bepaalde agressiviteit in duels. Hij oogt fel en agressief, maar kan ook omgaan met ruimte in zijn rug. Ik hoop dat we hem straks rushes naar voren zien maken, zoals hij bij Jong Ajax ook deed. Dat is alleen maar een meerwaarde," legt Ulderink uit aan Ajax Life.

Tete heeft zich aanvallend nog niet veel kunnen profileren in het elftal van De Boer, zo constateert Ulderink. "Het kan ook een strategisch verhaal zijn dat Mitchell Dijks vaker mee naar voren gaat. Maar als een bal er net tussenin valt of een dieptepass te lang is, zet Kenny direct een tackle in. En dit zonder dat er scheenbeschermers door de lucht vliegen. Ik heb hem bij Jong ook nooit blinde tackles op de enkels zien maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen