Ars bevestigt transfer: "Ik pas bij een aanvallende ploeg"

19 augustus 2015, 14:25

Sjoerd Ars bevestigt bij FOX Sports dat hij NEC gaat verruilen voor NAC Breda. Een opmerkelijke transfer, aangezien de spits vorig seizoen topscorer van de Jupiler League werd en met de ploeg uit Nijmegen promoveerde naar de Eredivisie. Bovendien stond hij in de eerste twee competitieduels van dit seizoen in de basis en speelt NAC Breda een niveau lager. 

Een week geleden liet Ars nog weten dat hij, ondanks interesse van andere clubs, bij NEC wilde blijven. Toch kiest de spits nu eieren voor zijn geld. "In korte tijd kan er veel gebeuren. Ik wil niet in details treden of met modder gooien. Maar dit heeft inderdaad onder andere te maken met de tactische ideeën bij NEC. Ik ben een type spits dat het beste past bij een aanvallende ploeg, die veel ballen krijgt", [a,http://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/601460/sjoerd-ars-weg-naar-nac-breda,_blank,legt hij uit]. "Met meerdere partijen hebben we besloten dat dit beste zou zijn. Ik had zin in een seizoen in de Eredivisie, maar kijk nu uit naar een fantastisch jaar met NAC waar ik veel plezier kan hebben en ik vanuit mijn kwaliteit kan spelen."

Het tot 2016 lopende contract van Ars bij NEC wordt ontbonden, waardoor hij transfervrij naar NAC kan gaan. Coach Robert Maaskant is blij met zijn komst: "Kijk naar zijn cv. Sjoerd heeft bij alle ploegen waar hij onder contract stond uitstekend gepresteerd." De keuze van Ars om van de Eredivisie naar de Jupiler League te gaan verbaast Maaskant niet. "Sjoerd past bij een manier van spelen die aan de onderkant van de Eredivisie niet vaak gehanteerd wordt. Hij is een spits die in een aanvallende ploeg moet spelen. Dat kan bij ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen