Galásek: "Ik verwacht en hoop dat Ajax gaat winnen"

20 augustus 2015, 08:04

Ajax krijgt de taak om zich ten koste van FK Jablonec te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Dat moet geen probleem zijn, denkt Tomas Galásek. De oud-speler van Ajax (42) kent de huidige nummer negen van de Tsjechische competitie goed en spreekt van een duidelijk krachtsverschil.

"In Tsjechië wordt het volgende week een voetbalfeestje voor de mensen daar. Dus donderdagavond moet je alles al beslissen", zegt Galásek in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-aanvoerder van Ajax zag de EL-opponent vorig seizoen verrassen, maar stelt dat het deze jaargang anders is. "Jablonec is een club met veel ambitie. Vorig jaar zijn ze knap derde geworden en hebben ze het Sparta Praag en de uiteindelijke kampioen Viktoria Plzen nog lastig gemaakt. Dit jaar gaat het allemaal veel moeizamer. Jablonec staat negende, al zijn er pas vier competitiewedstrijden gespeeld."

Galásek was tussen 2000 en 2006 Ajacied en volgt zijn oude club nog altijd op de voet. "Misschien is deze ploeg wel erg jong, maar het is tegenwoordig erg moeilijk om een ervaren speler binnen te halen die ook nog eens veel toevoegt aan het team. Met Christian Poulsen hadden ze een paar jaar terug zo'n type. Maar De Boer heeft veel vertrouwen in deze jongens. En er staan bij Ajax altijd weer nieuwe talenten klaar", aldus de Tsjech, die Davy Klaassen en Anwar El Ghazi omschrijft als 'typische Ajax-spelers'. "Dat bedoel ik dus. Bij Jablonec lopen echt geen spelers rond met de individuele kwaliteiten van die jongens. Daarom verwacht ik ook dat Ajax gaat winnen. Dat hoop ik ook. Ik heb helemaal niets met Jablonec, ik ben een jongen van Banik Ostrava, hè", knipoogt de oud-voetballer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen