Monsterstraf voor Catania wegens matchfixing

20 augustus 2015, 10:54

Catania heeft donderdag de rekening gepresenteerd gekregen voor haar betrokkenheid in een matchfixingschandaal. Wegens de omkooppraktijken is de Italiaanse club door de rechter teruggezet naar de Lega Pro, de derde liga van Italië. Bovendien start de club wegens de kwalijke zaak met een straf van twaalf punten in mindering.

Catania verkeerde afgelopen seizoen sportief gezien in zwaar weer, degradatie uit de Serie B lonkte voor de club van Sicilië. In een noodgreep werd een aantal tegenstanders omgekocht door de Italiaanse club, die tussen 2006 en 2014 in de Serie A acteerde. Antonio Pulvirenti, de voorzitter van de Elefanti, gaf toe dat hij 100.000 euro afgetikt heeft om wedstrijden te manipuleren.

Het is een enorme straf voor Catania, maar deze had ook nog erger kunnen uitpakken. In het ergste geval zou de Siciliaanse club worden teruggezet naar de vierde divisie van Italië.

Naast Catania zijn ook Teramo en Savona bestraft. Beide clubs hebben zich ook schuldig gemaakt aan omkoopactiviteiten en zijn daarom teruggezet naar de Serie D. Volgens Corriere dello Sport hebben deze clubs er een potje van gemaakt in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen, waarin Teramo op de slotdag promotie naar de Serie B realiseerde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen