Ajax wil afrekenen met slechte balans tegen Tsjechen

20 augustus 2015, 15:30

Er is een belangrijke dag voor het Nederlandse voetbal aangebroken. Vanavond komen AZ en Ajax in actie in de play-offs van de Europa League. In een tweeluik met respectievelijk Astra Giurgiu en FK Jablonec willen de Nederlandse clubs plaatsing voor de poulefase van de EL in de wacht slepen. AZ trapt om 18.00 uur af in Roemenië, het thuisduel van Ajax met de Tsjechen begint om 19.00 uur. FCUpdate.nl blikt vooruit op beide wedstrijden. Eerder op het duel van AZ, nu op Ajax-Jablonec.

In totaal speelde Ajax twaalf keer eerder tegen een Tsjechische club en de geschiedenis leert ons dat er vaker verloren dan gewonnen werd. Vijf keer gingen de Ajacieden onderuit tegen Tsjechen, vier keer werd er gelijkgespeeld en slechts driemaal werd er een overwinning geboekt. In de laatste zeven ontmoetingen wist Ajax zelfs maar één keer drie punten over te houden aan een krachtmeting met een club uit Tsjechië. In 2005 werd Sparta Praag door twee doelpunten van Nigel de Jong met 2-1 geklopt in de poulefase van de Champions League. 

Het zijn uiteraard geen fraaie resultaten van Ajax, maar toch is de club de grote favoriet tegen Jablonec. De tegenstander van de Amsterdamse club heeft zelf bovendien ook geen statistieken om op te bouwen; de laatste vier keer grepen de Tsjechen naast de poulefase van een Europees toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen