Jong Ajax kansloos in Breda: "Er was veel meer mogelijk"

22 augustus 2015, 12:17

De talenten van Jong Ajax hadden vrijdagavond weinig in de melk te brokkelen op bezoek bij NAC Breda. De thuisclub won met 3-0 en met die score mochten de Amsterdammers nog tevreden zijn. Coach Andries Ulderink had het gevoel dat er mogelijkheden lagen voor zijn team en hij baalt er dan ook van dat zijn team er niet in slaagde het NAC lastig te maken.

Dat zegt hij op de website van zijn werkgever. "De domper is des te groter omdat we vanaf de kant het gevoel hadden dat er veel meer mogelijk was", blikt hij terug op het duel. "Het was niet zo moeilijk om een man op het middenveld vrij te spelen, maar het lukte niet. En waardoor? We gaan het de spelers morgen vragen. Lag het aan de entourage? Dat zou niet moeten. Maar daarnaast is NAC een ervaren en geslepen ploeg. Wij moeten het hebben van het voetbal en niet van het fysiek, want dat was vanavond echt een groot verschil."

Ulderink weet dat zijn spelers nog weinig ervaring hebben in het betaald voetbal. "Wij hadden veel jonge jongens die voor het eerst in de Jupiler League spelen. Zoals Zakaria El Azzouzi. Hij had een aardige kans, maar verder in de wedstrijd konden de spelers hem moeilijk bereiken. Hij had het ook lastig met die centrale verdedigers van NAC. Amin Younes komt terug van een blessure en moet wennen en zo zijn er meer jonge spelers. Dan moeten we niet verwachten dat we 'zomaar' een wedstrijd winnen in de Jupiler League. Daar komt veel bij kijken. En we zijn bezig met een proces en dat moeten we niet uit het oog verliezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen