Advocaat veegt vloer aan met ontevreden spits Defoe

22 augustus 2015, 12:40   Bijgewerkt: 22 augustus 2015, 12:53

Dick Advocaat is niet gediend van de kritiek die Jermain Defoe heeft geuit op de opstelling van zijn coach bij Sunderland. De ex-Engels international speelt bij de ploeg van de Hagenaar op de vleugels, terwijl hij liever in de spits speelt. Advocaat rekent hardhandig af met de kritiek van zijn pupil.

"Jermain Defoe zal op de linker- of de rechterflank spelen. En anders zit hij op de bank. Niemand gaat mij vertellen waar hij moet spelen", zegt de coach duidelijk in Telesport. "Ik bepaal waar een speler in het veld staat en niet de speler zelf.''

Advocaat was vorig seizoen de held van Sunderland, door de club te behoeden voor degradatie uit de Premier League. Dit seizoen wil het echter nog niet vlotten, de ploeg ging twee keer onderuit. Clublegende Michael Gray stelde onlangs dat Advocaat zijn spelers heeft aangevallen, door nadrukkelijk om nieuwe spelers te vragen. "Ik heb normaal gesproken veel respect voor clublegendes", reageert de Nederlander. "Maar als ik het goed heb begrepen kwam meneer Gray, toen Sunderland was gedegradeerd en er tussen de zestig en negentig clubmensen daardoor moesten worden ontslagen, de volgende dag in een Ferrari naar de training. Als ik zou weten dat er negentig mensen geen baan meer hebben omdat we gedegradeerd zijn, zou ik op mijn fiets naar de training gaan en niet in een Ferrari. Het zegt iets over de mentaliteit van deze legende."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen