Bayern komt snelste Bundesliga-goal te boven bij Hoffenheim

22 augustus 2015, 17:39   Bijgewerkt: 22 augustus 2015, 17:50

Bayern München heeft een heet middagje achter de rug in de Bundesliga. Op visite bij 1899 Hoffenheim kreeg de landskampioen tegen de snelste Bundesliga-treffer ooit om de oren, al na negen seconden stond de ploeg met 1-0 achter. Door doelpunten van Thomas Müller en Robert Lewandowski, in blessuretijd, won Bayern echter alsnog. VfL Wolfsburg speelde in de tweede speelronde met 1-1 gelijk bij 1. FC Köln.

Bayern kon zodoende ongeveer een minuut nadat het de wedstrijd in gang had gezet, wederom aftrappen. Het ging daarna, met Arjen Robben en Arturo Vidal in de basiself, op jacht naar de gelijkmaker. Müller was daar enkele keren dichtbij, al duurde het nog even voordat de Duitser het net vond. Dat deed hij kort voor de pauze, door een voorzet van de gevaarlijke Douglas Costa in het doel te werken. In de tweede helft leek het mis te gaan voor Bayern, toen Boateng in de 73ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. De Duitser maakte hands in het strafschopgebied en kon inrukken. De penalty van Eugen Polanski verdween via de handen van Neuer echter tegen de paal.

Wolfsburg kwam in Keulen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Simon Zoller bracht de 1. FC Köln na een halfuur aan de leiding, waarna Wolfsburg lang het antwoord schuldig moest blijven. Pas in de 74ste minuut was het raak voor de nummer twee van afgelopen seizoen, via de ingevallen Nicklas Bendtner. Bij Wolfsburg deed Bas Dost de hele wedstrijd mee.