Indonesië vangt bot bij FIFA: sanctie blijft staan

25 augustus 2015, 12:11

Indonesië werd begin juni door de Aziatische voetbalbond uitgesloten van deelname aan het kwalificatietoernooi voor het WK van 2018 in Rusland, wegens politieke inmenging in het voetbal. Het Aziatische land hoopte dat de sanctie ongedaan zou worden gemaakt, maar heeft van de wereldvoetbalbond FIFA te horen gekregen dat dit er niet in zit.

Dat betekent dat de geschrapte wedstrijden die de ploeg van de Nederlandse interim-bondscoach Pieter Huistra op weg naar het WK 2018 zou spelen, niet zullen terugkeren op de kalender. De bemoeienis met de competitie komt de Indonesische overheid dus zeer duur te staan. Het ministerie van Sport van de eilandstaat stelde de nationale bond in april op non-actief. Dergelijke bemoeienissen druisen in tegen de richtlijnen van de FIFA.

Wegens de gang van zaken in Indonesië moest voetbalbond PSSI twee clubs weren uit de Super League, maar dat gebeurde niet. De FIFA sloot de Aziaten daarom uit van de WK-kwalificatiecampagne. De 48-jarige Huistra, oud-trainer van FC Groningen en De Graafschap, is sinds begin mei als interim-bondscoach werkzaam.

De FIFA bemoeit zich pas weer met de zaak als de Indonesische autoriteiten de nationale voetbalbond met rust laten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen