Twintig clubs strijden nog in play-offs om CL-tickets

25 augustus 2015, 14:56   Bijgewerkt: 27 augustus 2015, 00:19

Komende donderdag vindt rond etenstijd (17.45 uur) in het Zwitserse Nyon de loting voor de poulefase van de Champions League plaats. Maar voordat het zover is, vechten er nog twintig ploegen om de laatste entreebewijzen voor de groepsfase van het prestigieuze toernooi. Vanavond (dinsdag) vinden de eerste ontknopingen plaats in de play-offs, morgen wordt het laatste kwintet CL-deelnemers bekend.

Dinsdag

Vandaag vindt de eerste schifting in de laatste voorronde van de Champions League plaats. Wie hebben de beste papieren om door te gaan? Valencia, Celtic, Maccabi Tel Aviv, Shaktar Donetsk en Dinamo Zagreb. Valencia heeft dankzij een keurige 3-1 overwinning in het eigen Mestalla op AS Monaco de meest comfortabele marge. "We hebben een droomoverwinning nodig", zegt Monaco-trainer Leonardo Jardim dan ook. Ook Shaktar en Dinamo zitten op rozen. Shaktar boekte een 0-1 uitoverwinning op Ajax-beul Rapid Wien. "Dit wordt heel lastig", stelt Rapid-coach Zoran Barisic terecht. Dinamo versloeg het Albanese Skënderbeu Korçë buitenshuis met 1-2. "Zij moeten jagen op doelpunten", weet Zoran Mamic, de keuzeheer van de Kroaten.

Malmö FF - Celtic (2-3)

AS Monaco - Valencia (1-3)

Dinamo Zagreb - Skënderbeu Korçë (2-1)

Shaktar Donetsk - Rapid Wien (1-0)

Maccabi Tel Aviv - FC Basel (2-2)

Woensdag

Verder kijkend naar woensdag kunnen we stellen dat FC Astana, SS Lazio, Sporting Lissabon, Manchester United en BATE Borisov de grootste kanshebbers zijn voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League. Lukt het Astana om tot de groepsfase van het miljoenentoernooi te geraken, dan is er historie geschreven. De ploeg wist APOEL Nicosia met 1-0 te verslaan en kan in de return tegen de Cyprioten de eerste Kazachse club in de geschiedenis worden die de poulefase van de CL wist te bereiken. "APOEL is nog wel steeds de favoriet", vindt Astana-coach Stanimir Stoilov.

De overige acht ploegen die nog kans maken op CL-deelname zijn grotere namen in het topvoetbal. Het Wit-Russische BATE Borisov is wellicht niet echt een aansprekende club, maar plaatste zich sinds 2008 al wel vier keer voor de groepsfase. Dankzij een 1-0 winst op Partizan Belgrado heeft BATE een prima uitgangspositie. Dat geldt ook voor Sporting, dat in haar heenwedstrijd met 2-1 van CSKA Moskou won.

Bayer Leverkusen - SS Lazio (0-1)

Partizan Belgrado - Bate Borisov (0-1)

APOEL Nicosia - Astana (0-1)

CSKA Moskou - Sporting Lissabon (1-2)

Club Brugge - Manchester United (1-3)

De potindeling tot dusver

Pot 1

FC Barcelona, Chelsea, Bayern München, Juventus, Benfica, Paris Saint Germain, Zenit St. Petersburg, PSV

Pot 2

Real Madrid, Atlético Madrid, FC Porto, Arsenal, Manchester City

Pot 2 of 3

Sevilla, Olympique Lyon, Dynamo Kiev

Pot 3

Olympiakos, Galatasaray

Pot 3 of 4

AS Roma, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg

Pot 4

AA Gent

Hier stromen de ploegen die in de play-offs spelen dus nog bij in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen