De Jong en Janmaat scoren voor Newcastle United

25 augustus 2015, 23:32   Bijgewerkt: 25 augustus 2015, 23:54

Na ruim een jaar afwezigheid heeft Siem de Jong zijn basisrentree gemaakt in de hoofdmacht van Newcastle United. De aanvallende middenvelder stond in de basis in het League Cup-duel met Northampton Town, dat met 4-1 gewonnen werd. De Jong was trefzeker in de wedstrijd, net als Daryl Janmaat.

Northampton Town komt uit op het vierde niveau in Engeland en het verschil tussen beide teams was direct te merken. Al na tien minuten had Newcastle een 2-0 voorsprong te pakken. Aanwinst Florian Thauvin opende na drie minuten het bal, vijf minuten later was ook De Jong doeltreffend. Hij verlengde een vrije trap met het hoofd in het doel en luisterde zijn rentree dus op een treffer. De Jong droeg bovendien de aanvoerdersband.

Twee minuten later kwamen de bezoekers verrassend terug tot 2-1, door een benutte penalty. Na de pauze maakte Janmaat de marge weer twee door de 3-1 te maken. Mike Williamson tilde de score vervolgens naar 4-1, waardoor Newcastle zonder al te veel problemen de tweede ronde van de League Cup overleefd heeft.