Wales kan met Bale plek op EK 2016 veiligstellen

26 augustus 2015, 13:02

Gareth Bale is erbij in de EK-kwalificatiewedstrijden van Wales tegen Cyprus en Israël, waarin het land geschiedenis kan schrijven. Bij twee positieve resultaten plaatst Wales, de trotse koploper van kwalificatiegroep B, zich vrijwel zeker voor het eerst sinds 1958 voor een groot eindtoernooi.

Bale kampte de afgelopen periode met een teenblessure, maar is op tijd fit voor de wedstrijden tegen Cyprus en Israël. Dat geldt niet voor landgenoot Joe Allen, de middenvelder van Liverpool kan er wegens hamstringklachten niet bij zijn. Ook Sunderland-verdediger Adam Matthews is geblesseerd en mist beide duels.

Wales staat er na zes wedstrijden fantastisch voor in Groep B. Met veertien punten staat het ruim aan kop, voor België, Israël en Cyprus. De voorsprong op Israël en Cyprus bedraagt vijf punten en Wales kan beide landen bij winst dus op een onoverbrugbare achterstand zetten. Als ook nummer vijf Bosnië-Herzegovina begin september dan punten morst, is deelname aan het Europees kampioenschap een feit voor Wales.

Israël mist topscorer Omer Damari, de spits van Red Bull Salzburg heeft zijn voet gebroken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen