Maduro: "Kom niet op m'n gemakje bij Groningen spelen"

26 augustus 2015, 19:01

Men kan rustig zeggen dat FC Groningen gestunt heeft op de transfermarkt. De bekerhouder heeft met Hedwiges Maduro een vette vis binnengehaald. De 30-jarige middenvelder heeft een tweejarig contract getekend in Euroborg, waar hij woensdag officieel gepresenteerd werd. "Mensen die denken dat ik even op m'n gemakje bij FC Groningen kom voetballen, hebben het mis", sprak hij.

Met Maduro komt er iemand met een mooie staat van dienst binnen bij Groningen. De middenvelder heeft achttien interlands voor Oranje achter zijn naam staan en speelde in het verleden voor Ajax, Valencia, Sevilla en PAOK Saloniki. "Ik was een tijdje uit beeld voor de mensen in Nederland, maar ik wil mezelf weer laten zien. FC Groningen is een goede en stabiele club met gezonde ambities. Die sportieve ambities heb ik ook en de bekerwinst heeft aangetoond dat deze club een rol van betekenis kan spelen. Het is een mooie uitdaging.'

Hoewel veel mensen de nieuwe stap van Maduro als verrassend beschouwen, vindt de middenvelder dit zelf wel meevallen. "Ik heb FC Groningen, ook in mijn tijd bij Ajax, altijd al gezien als goede en mooie club waar ik veel respect voor had. Afgelopen seizoen ben ik de club met meer interesse gaan volgen omdat Danny Hoesen -een goede vriend van me- in Euroborg ging spelen. Ik heb hem leren kennen toen we in Amsterdam buren van elkaar werden. Ik heb sinds Danny hier speelt veel wedstrijden van FC Groningen gezien en er staat een goede, talentvolle selectie", vindt Maduro.

Diezelfde Hoesen kwam uiteindelijk met de gouden tip bij de technische leiding van Groningen. "Het begon als een grapje, maar ik ging er al vrij snel serieus over nadenken. Ik ken Danny al heel lang en daardoor weet ik dat FC Groningen een warme en goede club is. Hij heeft een aanzetje gegeven, alles een beetje in gang gebracht en toen is het balletje gaan rollen. Ik voel me nu al thuis bij de club en wil de warmte van iedereen zo snel mogelijk terugbetalen op het veld", aldus Maduro, die deelname aan de Europa League als een grote plus ziet. "Het is niet de belangrijkste reden geweest, want ook de competitiewedstrijden zijn mooi, maar die Europese wedstrijden zijn wel speciaal."

Maduro hoopt komende zaterdag tegen FC Utrecht (uit) te debuteren voor Groningen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen