Keeperstalent tekent tot 2019 bij Twente: "We zijn trots"

27 augustus 2015, 16:30

Joël Drommel werd vorig jaar door FC Twente overgenomen van de IJsselmeervogels. Sindsdien lag hij vast met een opleidingscontract, maar hij maakte een stormachtige ontwikkeling door. Twente heeft hem daarom beloond met een nieuwe, vierjarige verbintenis. "Het is snel gegaan, ik ben heel blij met dit moment. Nu hoop ik zo snel mogelijk mijn debuut in de Eredivisie te maken", zegt de talentvolle keeper op de clubwebsite.

Drommel staat bekend als een groot keeperstalent, maar staat opmerkelijk genoeg pas sinds zijn veertiende onder de lat. In de C-jeugd van Almere City FC werd hij als veldspeler omgeturnd tot keeper. "Pas toen er een keeper te weinig was bij Almere, heb ik dat geprobeerd en dat ging me goed af", zegt de jongeling, die zich de afgelopen seizoenen flink ontwikkeld heeft. "Ik merk dat ik iedere dag stappen maak en ik ben inmiddels tweede keeper. Ik ben heel blij met deze nieuwe verbintenis; mooi dat ik bij FC Twente mijn carrière kan voortzetten."

In de Grolsch Veste moet Drommel nog Nick Marsman voor zich dulden in de hiërarchie. Sonny Stevens is geblesseerd, waardoor de jonge doelman een plaatsje opschoof in de pikorde. "Van de trainers van FC Twente heb ik mooie complimenten gekregen. Het is allemaal snel gegaan. Ik ben met de eerste selectie op trainingskamp geweest en heb in de oefenduels mijn debuut mogen maken in het eerste elftal. Dat voelt goed", aldus Drommel. "Nu hoop ik zo snel mogelijk mijn officiële debuut in de Eredivisie te maken. Uiteindelijk hoop ik bij FC Twente eerste keeper te worden. En dat hoeft niet per se dit seizoen of komend seizoen te zijn. Daar is nog tijd genoeg voor."

Technisch manager Ted van Leeuwen ziet veel toekomst in Drommel: "We mogen er als FC Twente trots op zijn dat we een toptalent als Joël Drommel voor langere tijd aan de club hebben weten te binden. Met name na zijn prestaties op het EK met Oranje onder 19 was er zowel nationaal als internationaal veel belangstelling voor Joël. Eric Weghorst, keeperstrainer bij de Voetbalacademie, heeft vorig jaar een belangrijke rol gespeeld bij zijn komst naar FC Twente en hem in het eerste jaar samen met Theo Snelders goed begeleid. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat Joël zich zo snel heeft ontwikkeld en zijn draai heeft gevonden bij de club. Met Joël hebben we echt een keeper voor de toekomst in huis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen