Yoëll van Nieff: "Hoop zaterdag al minuten te maken"

27 augustus 2015, 17:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Yoëll van Nieff krijgt dit seizoen bij Excelsior de kans om zich te laten zien. De linkspoot wordt door FC Groningen verhuurd aan de Kralingers, met het doel om veel speelminuten te maken en daarmee ervaring op te doen in de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder noemt de verhuurperiode op Woudestein 'een prima optie'.

"Ik wist dat Excelsior mij graag wilde hebben, maar ik wilde eerst voor mijn kans gaan bij Groningen. Toen duidelijk werd dat ik geen aanspraak kon maken op een basisplaats, wilde ik graag verhuurd worden en Excelsior was daarom voor mij een prima optie", zegt Van Nieff op de website van de club die hem dit seizoen huurt. Afgelopen zomer tekende hij nog voor drie seizoenen bij in Euroborg, maar een vaste basisplek wist hij daar nog niet te veroveren.

Van Nieff kwam vorig seizoen nog wel tot 24 optredens voor Groningen. "Dat was echter als linksback. Daar kan ik ook spelen, maar het liefst speel ik op het middenveld", aldus de linkspoot. "Ik ben hier goed opgevangen door de mensen van Excelsior en de groep. Ik heb pas één training achter de rug, maar het bevalt me goed. Mijn doel is natuurlijk om hier een basisplaats te veroveren. Dat ik bij Groningen op de bank of tribune zat, was immers de reden om te kiezen voor een andere club. Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen en het zou top zijn als dat met Excelsior kan in de Eredivisie. Ik hoop hier snel mijn eerste minuten te maken, het liefst zaterdag al tegen De Graafschap. Het is aan mijzelf om dat af te dwingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen