Pogrebnyak keert na zes jaar terug naar Rusland

28 augustus 2015, 11:10

Na zes jaar in het buitenland, waarvan de laatste drie bij Reading FC, stapt Pavel Pogrebnyak in het vliegtuig naar huis. De 31-jarige Russische spits heeft een contract getekend bij Dinamo Moskou, meldt Reading. Hij had een aflopend contract in Engeland, waardoor Reading bereid was om mee te werken.

Pogrebnyak maakte tussen 2007 en 2009 naam bij FC Zenit, waarmee hij twee keer landskampioen werd en de UEFA Supercup won. In die periode stond de club onder leiding van coach Dick Advocaat. Hij behoorde tot de Russische selectie voor het EK 2008, waarin het Oranje zou uitschakelen, maar moest dit toernooi wegens een blessure missen. Vier jaar later was de lange spits wel van de partij op het EK in Polen en Oekraïne.

In de zomer van 2009 verruilde Pogrebnyak Zenit voor het Duitse VfB Stuttgart. Nadat hij in het seizoen 2011/2012 verhuurd werd aan Fulham, nam Reading de Rus over. Met die club degradeerde de aanvaller in zijn eerste jaar uit de Engelse Premier League, het seizoen erop scoorde hij dertien keer in het Championship.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen