Advocaat haalt oude bekende Toivonen binnen

28 augustus 2015, 11:45

Bij Sunderland vindt een kleine PSV-reünie plaats. Na Jeremain Lens heeft coach Dick Advocaat nog een speler aangetrokken waarmee hij in het verleden in Eindhoven werkte. Ola Toivonen komt over van Stade Rennes, hij wordt door de ploeg uit de Engelse Premier League voor één jaar gehuurd.

Advocaat, die een dramatische start van het seizoen beleeft met zijn club, is blij met de komst van de Zweed. "Ik heb bij PSV met Ola gewerkt en ken hem dus goed. Hij is een international met veel ervaring, een aanvallende middenvelder die doelpunten kan maken. Ola is sterk in de lucht en brengt iets extra's", stelt hij.

Tussen januari 2009 en januari 2014 stond Toivonen onder contract bij PSV. In Eindhoven was de Zweed in zijn eerste drie volledige seizoenen goed voor minimaal dertien competitiedoelpunten. Bij Stade Rennes was de 29-jarige Toivonen in zijn eerste halve seizoen meteen zeven keer trefzeker, ook in het seizoen 20014/2015 scoorde hij zeven keer in de Ligue 1. Deze zomer stuurde hij aan op een vertrek bij de Franse club.

Toivonen kan dit weekend, in de uitwedstrijd tegen Aston Villa, al debuteren voor Sunderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen