Basisdebuut Strieder bij Utrecht lonkt door blessure Kum

28 augustus 2015, 16:06

Rico Strieder kan zich opmaken voor zijn eerste basisplaats bij FC Utrecht. De 23-jarige Duitser, deze zomer overgekomen van Bayern München, neemt in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen vermoedelijk de plek in van de geblesseerde Christian Kum. Enkelklachten houden Kum aan de start.

Kum liep zijn enkelblessure vorige week op, in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Strieder speelde pas tien minuten in het eerste van FC Utrecht, op de tweede speeldag viel hij in tegen sc Heerenveen. Wel speelde de Duitser, een verdedigend ingestelde middenvelder, twee keer negentig minuten bij de beloften.

FC Utrecht-coach Erik ten Hag werkte bij het tweede van Bayern met Strieder. "Hij is een controlerende middenvelder die het positiespel beheerst waardoor de ploeg kan doorvoetballen", zei de club half juli, toen de komst van de Duitser wereldkundig gemaakt werd. "Hij is het cement tussen de stenen en heeft goed gevoel voor positie waardoor hij vele ballen verovert. Het type 'nummer 6'.  Een goede aanvulling op onze selectie."

Een andere verdediger, Ramon Leeuwin, keert na een blessureperiode mogelijk terug in de selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen