Castaignos scoort twee keer, FC Augsburg verliest

29 augustus 2015, 17:43

Luc Castaignos heeft in de derde speelronde van de Bundesliga zijn eerste twee goals voor Eintracht Frankfurt geproduceerd. De oud-spits van FC Twente had met zijn dubbelslag een groot aandeel in de 1-4 zege op VfB Stuttgart. FC Augsburg, Europa League-tegenstander van FC Groningen, verloor op eigen veld met 0-1 van promovendus FC Ingolstadt 04. 1899 Hoffenheim kwam niet verder dan 0-0 bij SV Darmstadt 98.

Frankfurt was in de eerste helft de betere ploeg, maar kwam desondanks op achterstand bij Stuttgart. Adam Hlousek werkte de bal in de elfde minuut in eigen doel en hielp de thuisploeg daarmee in het zadel. Frankfurt kwam echter snel terug, via Daniel Didavi. Hij zette na een halfuur de 1-1 op de borden. Castaignos zorgde er met een intikker voor dat zijn ploeg ging rusten met een 1-2 voorsprong. De aanvaller is de zestigste Nederlander ooit die doelpunt gemaakt heeft in de Bundesliga.

De oud-speler van FC Twente vertolkte ook in de tweede helft een hoofdrol. De spits werd in de 67ste minuut in het strafschopgebied neergelegd door Stuttgart-keeper Przemys?aw Tyto? en verzilverde daarmee een strafschop. Die werd benut door de Zwitser Haris Seferovi?. Daarmee waren de drie punten binnen voor de bezoekers, al was de koek nog niet op voor Castaignos. Hij scoorde in de slotfase zijn tweede en bepaalde de eindstand op 1-4.

Het wil nog niet echt vlotten met 1899 Hoffenheim dit seizoen, de ploeg wacht nog altijd op de eerste zege dit seizoen. Ook in de derde speelronde wist de ploeg de drie punten niet te pakken. Met Mark Uth in de basis werd er met 0-0 gelijkgespeeld bij promovendus SV Darmstadt 98. Die ploeg speelde alle competitieduels tot nu gelijk en staat daardoor op drie punten.

Het FC Augsburg van Paul Verhaegh, dat FC Groningen treft in de groepsfase van de Europa League, is nog niet bepaald op stoom in de Bundesliga. Het staat na drie wedstrijden op één punt en verloor vanmiddag (zaterdag) op eigen gras met 0-1 van promovendus FC Ingolstadt 04. De Australiër Mathew Leckie scoorde de enige goal.

1. FC Köln klopte Hamburger SV vanmiddag met 2-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Charlison Benschop ging met Hannover 96 hard onderuit bij FSV Mainz 05. Het werd 3-0 voor de thuisploeg en de Nederlandse spits werd na 74 minuten naar de kant gehaald door coach Michael Frontzeck. Hannover heeft na drie wedstrijden slechts één schamel punt behaald. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen