Müller en Robben helpen Bayern langs Leverkusen

29 augustus 2015, 20:19

Bayern München lijkt van zins te zijn om ook dit seizoen snel weg te lopen bij de concurrentie. Tegen Bayer Leverkusen, dat na twee duels nog zonder puntverlies was, zette de ploeg van coach Josep Guardiola zijn ambities kracht bij. De nummer vier van vorig seizoen werd met 3-0 geklopt.

Leverkusen was het seizoen begonnen met zeges op Hoffenheim en Hannover, bovendien schakelde het Lazio uit in de laatste voorronde van de Champions League. Mede daarom wordt het gezien als één van de belangrijkste concurrenten van Bayern dit seizoen in de strijd om het kampioenschap, maar in München bleek dat er toch echt nog een niveauverschil is. Bayern boekte een bijna geroutineerde overwinning.

De belangrijke eerste treffer van het duel werd gemaakt door Thomas Müller, na knap werk van Douglas Costa. Deze goal viel na een half uur, in een fase waarin Leverkusen zeker niet de mindere ploeg was. Bayern had nog geen kans gehad, maar bij de eerste mogelijkheid was het meteen raak. Dat bleek voor de thuisploeg een ideale uitgangspositie voor de tweede helft, waarin het door benutte strafschoppen van opnieuw Müller en Arjen Robben uitliep naar 3-0. Robben werd vlak na zijn goal, een kwartiertje voor tijd, gewisseld.

Door de zege van Bayern op Leverkusen zijn er nu nog maar twee teams in de Duitse competitie zonder puntverlies. Naast Bayern is dat Borussia Dortmund, dat zondag tegen Hertha BSC speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen