Jans tevreden: "Heerenveen mag blij zijn met 1-1"

30 augustus 2015, 09:38

Het duel tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle van zaterdagavond was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft maakten de Friezen de dienst uit, wat een 1-0 stand in de rust opleverde. In het tweede bedrijf waren de Zwolse bezoekers echter de betere partij, waardoor Heerenveen na afloop het meest blij mocht zijn met een puntendeling: 1-1.

"Dit was mijn vijfde Heerenveen - Zwolle. Wij zijn nog veel stommer dan ezels en stoten ons telkens aan dezelfde steen", zo begon PEC Zwolle-coach Ron Jans zijn verhaal op de persconferentie. De Zwollenaar doelde hiermee op de eerste helft van zijn ploeg. Na de theepauze zag hij echter een herboren PEC en dat deed hem zeer goed. "Met 1-0 achter bij rust mochten wij blij zijn en met een 1-1 eindstand mag Heerenveen blij zijn. Al ben ik écht tevreden, vooral over het tactisch vermogen van de jonge ploeg in de tweede helft."

Lars Veldwijk, goed voor de 1-1 in het Abe Lenstra Stadion, is het met zijn trainer eens. "We mochten blij zijn dat het bij rust bij 1-0 was gebleven", aldus de trefzekere spits. "We hebben na het vertrek van Ben Rienstra een jong middenveld, maar we hebben het met z'n allen prima gedaan. Zeker na rust. Toch hadden we hier ook kunnen winnen", besluit Veldwijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen