Bayern neemt supertalent Coman over van Juventus

30 augustus 2015, 16:02

In navolging van Arturo Vidal heeft Kingsley Coman ook de weg van Juventus naar Bayern München gevonden. De negentienjarige aanvaller, die te boek staat als ene enorm talent, wordt de komende twee seizoenen gehuurd door de Duitse recordkampioen. De koploper van de Bundesliga heeft bovendien een optie om de speler in de zomer van 2017 op permanente basis in te lijven.

Coman heeft de medische keuring reeds met succes doorstaan en heeft ook al zijn handtekening gezet onder het tweejarige huurcontract. De Franse jeugdinternational gaat met het rugnummer 29 spelen bij Bayern. "Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik wilde de volgende stap in mijn carrière graag bij Bayern zetten en hoop hier twee succesvolle jaren te bleven", zegt Coman op de website van zijn nieuwe werkgever.

In het kamp van Bayern zijn ze erg blij met de komst van Coman. "Het is een van de grootste talenten in het Europese voetbal", verzekert sportief directeur Matthias Sammer. "We zijn zeer verheugd met zijn keuze voor Bayern. Hij is snel, technisch vaardig en offensief ingesteld. Hopelijk kan hij een grote bijdrage leveren aan onze club."

In de Italiaanse media wordt gezegd dat Coman medio 2017 voor 28 miljoen euro overgenomen kan worden van Juventus. Het huren van de jonge Fransman kost Bayern naar verluidt 7 miljoen euro. Dat bedrag wordt over twee termijnen betaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen