Pissig Real komt met reconstructie van De Gea-soap

1 september 2015, 14:50

Real Madrid is absoluut niet te spreken over de handelswijze van Manchester United. De Spaanse club greep bij het sluiten van de transfermarkt in extremis naast de komst van doelman David de Gea en legt de schuld hiervoor volledig bij Manchester United. Op haar website legt Real uit hoe soap verlopen is.

De hele zomer was al duidelijk dat Real zich wilde versterken met De Gea, maar Manchester United hield lange tijd de boot af. Tot maandagochtend 31 augustus, de laatste dag van de transferperiode in Spanje. Althans, dat beweert Real. Het stelt dat Manchester United eerder 'niet openstond voor gesprekken'. Uiteindelijk dus wel, maar alleen als Real-doelman Keylor Navas als ruilobject de omgekeerde weg zou bewandelen.

Volgens Real bereikten beide clubs vrij snel een akkoord over de transfersom van beide keepers. Om 13.39 uur Spaanse tijd zou Real de benodigde documenten vervolgens naar Engeland hebben gestuurd. Pas acht uur later, om 21.43 uur, volgde een reactie. Manchester was akkoord, maar wilde volgens de lezing van Real nog wel een aantal kleine wijzigingen doorvoeren. Real ging hier, naar eigen zeggen, direct maar mee akkoord om ervoor te zorgen dat de transfer voor middernacht kon worden doorgegeven aan de Spaanse bond.

Om 23.32 uur stuurde Real de ondertekende contracten van De Gea en Navas naar Manchester United. Het duurde zo'n twintig minuten voordat de Engelse club vervolgens reageerde en om 23.53 uur had Real de papieren, met ook de krabbels vanuit Engeland, weer in het bezit. Manchester United voerde vervolgens de transfer van Navas in, pas daarna kon Real hetzelfde doen met de overstap van De Gea. Maar omdat de Engelse club de deal om exact middernacht invoerde, kon Real pas om 0.02 zelf actie ondernemen. Op dat moment kreeg de Koninklijke, omdat de deadline verlopen was, geen toegang meer tot het systeem.

"Kortom", zo besluit Real, "wij hebben al het nodige gedaan om deze transfer op tijd te realiseren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen