Manchester United breekt record voor Martial

Jw
1 september 2015, 18:51   Bijgewerkt: 1 september 2015, 19:08

Manchester United heeft de komst van Anthony Martial bevestigd. De Engelse grootmacht ziet in de pas negentienjarige aanvaller een wereldster in wording getuige de transfersom, die volgens de BBC liefst vijftig miljoen euro bedraagt. De Franse spits is daarmee de duurste tiener in de voetbalgeschiedenis. Het bedrag kan door middel van bonussen zelfs nog oplopen tot tachtig miljoen. 

Manchester United bevestigde de transfer via Twitter. De afkoopsom ligt in lijn met de alsmaar stijgende bedragen die worden betaald voor spelers. Martial neemt het record over van Lucas Moura, die tot vandaag met veertig miljoen euro de duurste aankoop onder de tieners was. Martial, die daarmee ook in één klap de duurste speler van Frankrijk is geworden, onderging eerder vandaag al met succes de medische keuring op Old Trafford. 

Overigens verdient niet alleen Monaco goed aan deze transfer. Olympique Lyon bedong bij een eerdere verkoop van Martial een doorverkooppercentage van 25 procent en incasseert dus een slordige 12,5 miljoen euro. De Franse jeugdinternational, die bij Monaco de gelouterde spits Dimitar Berbatov uit de basiself speelde, scoorde afgelopen seizoen acht doelpunten in 31 competitiewedstrijden.

Veel namen werden de laatste tijd gelinkt aan de club van trainer Louis van Gaal, waaronder de Duitse internationals Marco Reus en Thomas Müller. De hoop wordt nu gevestigd op een speler met veel minder ervaring dan die twee Duitsers. Martial is nog geen international van Frankrijk, maar doorliep wel alle jeugdelftallen van zijn land. In eigen land wordt hij mede vanwege zijn roots in Guadeloupe al de nieuwe Thierry Henry genoemd, iets wat de druk op de jongeling natuurlijk alleen nog maar verhoogt. 

Hoewel Manchester United dus tussen de vijftig en tachtig miljoen euro neerlegt voor Anthony Martial, had aanvoerder Wayne Rooney geen idee wie de aanwinst was. Teamgenoot Morgan Schneiderlin, ook een Fransman, moest aan de Engelse captain uitleggen om wat voor speler het ging. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen