Henry: "Aantrekken Martial is een enorme gok"

Jw
1 september 2015, 20:35

Thierry Henry vindt dat Manchester United een enorme gok heeft genomen door de hoop te vestigen op Anthony Martial als nieuwe aanvalsleider. De pas negentienjarige spits is het nieuws van de dag, nadat de Engelse topclub liefst vijftig miljoen euro neerlegde voor hem. Henry heeft zijn twijfels bij de transfer. 

Martial wordt door veel kranten in Frankrijk en Engeland de nieuwe Henry genoemd, maar de echte Henry is een stuk voorzichtiger. "Martial heeft veel snelheid, maar kan hij ook veel doelpunten maken?", vraagt de voormalig ster, tegenwoordig analist, van de Premier League zich af tegenover ESPN. "Ik durf het eerlijk waar niet te zeggen. Als je het mij vraagt, vind ik het maar een rare transfer. Het is een enorme gok die Manchester United neemt, helemaal in de situatie waarin de club zich op dit moment bevindt."

Henry doelt daarmee op het belangrijke seizoen dat Louis van Gaal met zijn ploeg tegemoet gaat. De clubleiding en de fans eisen mede door de enorme investeringen in de selectie (zo'n 340 miljoen euro onder de Nederlandse coach) dat de club zich weer meldt in de top van de Premier League én Europa. 

Henry vervolgt: "We hebben Martial met Monaco zien spelen tegen Arsenal, waarbij hij het de verdediging heel lastig maakte. Hij heeft een mooie toekomst voor zich, maar de vraag is natuurlijk of hij nu al het verschil kan maken. Martial heeft pas 52 officiële wedstrijden gespeeld. Dan is deze transfersom echt mind-blowing. Je bent niet dezelfde speler na 50 of 150 wedstrijden op dit niveau. Dat geldt helemaal als centrumspits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen