Man Utd reageert: Real handelde niet op tijd

Jw
1 september 2015, 23:32

Real Madrid en Manchester United geven elkaar de schuld van het afketsen van de transfer van David de Gea. De Spaanse doelman zou voor ongeveer veertig miljoen euro de overgang maken naar Santiago Bernabéu, maar de papieren werden maandagavond enkele minuten na de deadline ingeleverd bij de FIFA. Nadat Real Madrid eerder vandaag met de vinger wees naar Manchester United, doet de Engelse grootmacht dat nu andersom. 

Real Madrid was al de hele zomer op jacht naar de handtekening van David de Gea, maar volgens de Spaanse topclub wilde Manchester United pas op de allerlaatste transferdag praten. Hoewel een akkoord dus werd bereikt, werd er niet snel genoeg gehandeld om het rond te maken. Real Madrid was na afloop van de deadline woedend op Manchester United, maar de club van coach Louis van Gaal is zich van geen kwaad bewust. 

In een officieel statement op de website schrijft Manchester United het volgende. "Manchester United heeft geen contact gezocht met Real Madrid om De Gea te verkopen. David is een sleutelspeler in onze selectie en onze voorkeur ging er naar uit om hem niet te verkopen", luidt punt één. Manchester United beweert verder dat er voor maandag geen bod op De Gea is binnengekomen. 

Manchester United ging alsnog akkoord met een deal toen Keylor Navas de omgekeerde weg zou bewandelen. Dat De Gea uiteindelijk niet is getransfereerd, is volgens de Engelsen te wijten aan fouten van de Spaanse clubleiding. "Real Madrid heeft de documenten niet op tijd in het transfersysteem gezet en het bovendien niet op tijd doorgegeven aan de Spaanse voetbalbond."

De club geeft tot slot aan dat het wel enorm blij is dat De Gea, vorig jaar door de eigen fans verkozen tot Speler van het Jaar, speler van Manchester United blijft. 

Louis van Gaal gaf dit seizoen tot nog toe de voorkeur aan Sergio Romero, omdat De Gea volgens de coach niet met zijn gedachten bij Manchester United was. Het is onbekend of de Spaanse topkeeper na het afketsen van deze transfer wel weer terugkeert onder de lat. 

[photo,91994,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen