Lagerbäck wil historie schrijven: "Zou bijzonder zijn"

3 september 2015, 07:57

Na zes wedstrijden is IJsland de verrassende leider in Groep A. De Scandinaviërs staan drie punten los op nummer twee Tsjechië en hebben een marge van vijf punten op het Nederlands elftal, dat vanavond (donderdag) de tegenstander is in de Amsterdam ArenA. Bondscoach Lars Lagerbäck weet dat hij bijzonder goede zaken kan doen voor de eerste EK-kwalificatie in de historie van het land van water en vuur.

Met een overwinning op Oranje zou IJsland op rozen komen te zitten. "Mijn verwachtingen? Die heb ik niet echt, maar dit is echt een interessante wedstrijd", zegt bondscoach Lars Lagerbäck aan de vooravond van de clash in de ArenA. "We zitten in een goede positie en dat is hartstikke mooi. We hebben de kwaliteiten om nog een keer (in IJsland werd het 2-0, red.) van Nederland te winnen, maar we weten dat het een lastig karwei zal worden."

"Als je naar de statistieken van het Nederlands elftal in thuiswedstrijden kijkt, dan weet je dat het moeilijk wordt. Maar er is altijd een kans om te winnen", stelt Lagerbäck optimistisch. "We hebben al vaak genoeg bewezen dat we een goed team hebben. We zetten veel stappen en daar zijn we erg blij mee. We kunnen weer verrassen tegen Nederland", denkt de bondscoach van IJsland.

Lagerbäck zag Guus Hiddink bij Oranje vervangen worden door Danny Blind. "We weten dat hij niet veel zal veranderen aan de speelstijl. Nederland zal op balbezit blijven spelen, waardoor wij zeer georganiseerd moeten spelen", aldus de keuzeheer van IJsland, die dus historie kan schrijven met een eerste EK-kwalificatie. "Dat zou bijzonder zijn, het is echt een geweldige ervaring. Vooral voor een klein land."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen