FC Utrecht zwaait Quesada uit: "Dit is het beste"

3 september 2015, 14:43

Wat eerder op deze donderdag al naar buiten kwam, is inmiddels officieel bevestigd door FC Utrecht: de Domstedelingen hebben per direct afscheid genomen van Fernando Quesada, wiens contract in wederzijds overleg ontbonden en afgekocht is. Zodoende trekt de 21-jarige Spanjaard na anderhalf seizoen de deur van Stadion Galgenwaard achter zich dicht.

De Spaansje jeugdinternational, afkomstig uit de jeugd van FC Barcelona, kon geen doorbraak forceren bij Utrecht en werd afgelopen seizoen voor drie maanden verhuurd aan Jupiler League-club Achilles '29. "Fernando is een goed mens en een getalenteerde voetballer", zegt technisch manager en coach Erik ten Hag op de clubsite. "Hij ging voor zijn kans, werkte hard, maar verloor de concurrentiestrijd. Het is voor hem van cruciaal belang om ervaring op te doen in een eerste elftal. De kans op speelminuten in ons eerste team was voor hem zeer gering. Daar zijn we open en eerlijk over geweest. Fernando oriënteert zich nu op een volgende stap in zijn loopbaan."

Quesada heeft een dubbel gevoel overgehouden aan zijn tijd bij de eredivisionist. "FC Utrecht is een fijne, warme club. Ik ben prettig ontvangen, altijd goed behandeld en had een leuke band met de supporters. Maar ik moet ook aan mijn eigen loopbaan denken. Daarom is het nu het beste voor mij om FC Utrecht na anderhalf jaar te verlaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen