Zomerse transfers leveren PEC Zwolle 4,2 miljoen op

Ger
3 september 2015, 17:55

PEC Zwolle heeft de afgelopen transferperiode 4,2 miljoen euro overgehouden aan de verkoop van Jody Lukoki, Ben Rienstra en Jesper Drost. Mede door die inkomsten verwacht de club van trainer Ron Jans een positief resultaat over het seizoen 2015/2016 te boeken van tussen de 1,6 en 2,0 miljoen.

Zwolle hoopt dan ook dit seizoen nog uit categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB te komen. Het gaat in ieder geval nog wel even duren, aangezien de huidige nummer vijf van de Eredivisie formeel pas wordt overgezet naar de gezondere categorie 2, als het in twee opeenvolgende meetmomenten laat zien in die categorie thuis te horen. Over het plan van aanpak voor het huidige seizoen is er wel een probleem.

"De club werd half juni geconfronteerd met onder andere het wegvallen van haar hoofdsponsor en vond dat de verkoop van Lukoki hiervoor in financiële zin ruim voldoende dekking bood", aldus voorzitter Adriaan Visser op de website van Zwolle. "Dit ook, omdat de onderhandelingen voor deze verkoop rond het meetpunt nagenoeg afgerond waren. Uiteindelijk is deze verkoop begin juli geëffectueerd, dus na het meetpunt."

"Mede hierdoor was de licentiecommissie van mening dat het plan van aanpak onvoldoende was onderbouwd, en werd een publieke waarschuwing aangekondigd. We zijn hiertegen in beroep gegaan, en verwachten rond 14 september een definitieve uitspraak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen