Bale geniet van Wales: "Onze beste prestatie ooit"

4 september 2015, 09:59

Wales is misschien wel dé revelatie in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016 in Frankrijk. Het Britse land zegevierde donderdagavond met 0-1 bij Cyprus en gaat daarom nog altijd aan de leiding in Groep B, met zeventien punten uit zeven wedstrijden. Nummer twee België staat op drie punten achterstand. Sterspeler Gareth Bale geniet van de prestaties van zijn land, die op de wereldranglijst knap op de negende plaats staat.

Dankzij de winst in Nicosia kan Wales het komende zondag afmaken tegen Israël. Wordt deze tegenstander in Cardiff verslagen, dan is plaatsing voor het EK een feit voor The Dragons. Het zou voor de eerste keer sinds 1958 zijn dat Wales zich plaatst voor een eindtoernooi. "Dit is uniek", weet Bale, die tegen Cyprus met een kopbal voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde. "Het wordt lastig, maar deze groep is gefocust. We weten wat ons te doen staat."

De prestaties in de EK-kwalificatiecyclus zijn een groot succes voor Wales. "Het is waarschijnlijk onze beste prestatie ooit. Als we ons definitief kunnen plaatsen, dan is dat echt geweldig voor het hele land", aldus Bale.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen