Sigthórsson: "Martins Indi doet wel eens domme dingen"

4 september 2015, 11:43

Kolbeinn Sigthórsson is in de zevende hemel wegens het succes van IJsland in de kwalificatiecyclus voor het EK 2016 in Frankrijk. De oud-spits van Ajax wist met de nationale ploeg tot twee keer toe van het Nederlands elftal te winnen en EK-deelname lijkt de Scandinaviërs niet meer te kunnen ontgaan. "Het is een droom", zegt de dolblije Sigthórsson na afloop tegen Fótbolta.

Sigthórsson speelde een prominente rol in de Amsterdam Arena, waar hij jarenlang voor Ajax speelde en dus voor even terug was. In de eerste helft lag hij samen met Bruno Martins Indi op de grond. De spits provoceerde een beetje en kreeg vervolgens een tikje van de Oranje-international. Martins Indi moest inrukken met een rode kaart en dat leidde de 0-1 zege voor IJsland in. Sigthórsson wist dat de verdediger uit de tent te lokken is. "Hij is een speler die wel eens domme dingen doet, dat wist ik. Ik zei daarom van te voren al dat we hem moesten irriteren. Het was een stomme actie van hem."

Omdat Sigthórsson lang in de Eredivisie gespeeld heeft, heeft de verrassende overwinning van IJsland op Nederland voor hem een speciaal tintje. "Voor iedereen is het bijzonder, maar voor mij nog meer. We moeten echter wel kalm blijven en ons richten op de thuiswedstrijd tegen Kazachstan (zondag, red.). We moeten met de beide benen op de grond blijven staan", besluit Sigthórsson.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen