Robben heeft vier weken nodig voor revalidatie

Ger
4 september 2015, 18:49   Bijgewerkt: 4 september 2015, 19:02

Arjen Robben staat door zijn nieuwe blessureleed zeker vier weken aan de kant. Dat heeft zijn club Bayern München laten weten na nader medisch onderzoek. De aanvoerder van het Nederlands elftal viel donderdag in het verloren EK-kwalificatieduel met IJsland al vroeg uit. Na het duel werd al snel duidelijk dat hij voorlopig niet inzetbaar zou zijn.

Het is onzeker of de 31-jarige Robben door de spierblessure in de liesstreek van zijn linkerbeen überhaupt nog gaat spelen in deze kwalificatiecyclus. Voor Oranje staan volgende maand de laatste twee groepswedstrijden tegen Kazachstan (uit, 10 oktober) en Tsjechië (thuis, 13 oktober) op het programma. Bondscoach Danny Blind heeft Jeremain Lens donderdag al als vervanger van Robben opgenomen in zijn selectie voor de komende interland tegen Turkije. Virgil van Dijk is eveneens mee om de plek over te nemen van de geschorste Bruno Martins Indi.

Robben mist bij Bayern het eerste duel in de Champions League met Olympiakos op 16 september. De thuiswedstrijd in de Bundesliga tegen concurrent VfL Wolfsburg van 22 september komt in principe ook te vroeg voor de oud-PSV'er.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen